Dette kan du gjøre helt GRATIS selv! Markedsføringstips for deg på Helgeland

Gratis markedsføring
Share on facebook
Share on email
Share on print

Tenk på dette før du bruker pengene dine på betalt annonsering!

Det er faktisk mye du kan gjøre digitalt som er helt GRATIS. Sosiale medier er gratis å bruke og ved de riktige strategiene vil du kunne øke fortjenesten din, skape større markedsandeler og bedre omsetningen.

Her skal du få 3 solide tips du kan ta i bruk allerede nå

Google min bedrift

Register bedriften din i Google Min bedrift. Når noen leter etter deg, sørger du for at Google lettere finner deg om du har registret deg her. Sett av 2-3 timer til å lage en detaljert bedriftsprofil med bilder, tekst og innlegg. Del åpningstider, adressen din, produktene dine og priser. Lag deg en rutine på at du oppdaterer Min Bedrift profilen en gang i mnd. (Ofte ja – men veldig viktig)

Skriv innlegg og del siste nytt! Har du et helt nytt produkt eller kanskje du kan forklare hvordan kundene kan bruke produktet de allerede har kjøpt? Jobber du med å utvikle en helt ny tjeneste eller noe annet spennende? Fortell om det. Ikke vær redd for å dele din kunnskap. Det skaper troverdighet.  Jo mer du deler, jo mer får du tilbake.

Eksempel: Din bedrift ligger fint til på Helgeland, hvor du selger produkter eller driver restaurant. Du ønsker flere besøk innom og ikke minst at turistene som befinner seg i området skal finne akkurat din butikk. Det er her Google min bedrift kommer inn – Bruk det! Veldig godt verktøy 😉

Du kan også kjøpe annonsering som gjør at de som oppholder seg i ditt område på angitt tidspunkt får opp din annonse og blir kjent med din bedrift. Dette er spesielt nyttig i turistsesongen for å tiltrekke seg et større publikum som i dag ikke har hørt om deg.

Tenk deg at turistene som kjører inn på Helgeland plutselig får opp annonsen for din restaurant, butikk eller event! Er ikke det kult? Mer om dette skal vi snakke mer om senere.

Elisabeth Linder

Facebookside for din bedrift!

Veldig mange søker deg opp på Facebook før de leter etter deg på Google – da er det viktig at du er godt synlig og at profilen din har ferske innlegg publisert. (Ja vi sjekker datoen på siste innlegg 😉) Oppdatert Facebookside er like viktig for deg som driver bedrift i Mosjøen, Sandnessjøen, Mo i Rana, Nesna til og med på Lovund. 

Facebooksiden virker på mange måter som en hjemmeside og er et fint sted å starte før man velger å gå for hjemmeside. Er du allerede klar for å skaffe deg din egen hjemmeside, anbefaler vi denne flinke gjengen på Mac&Tusj.

Del åpningstider, tjenester, produkter, på-sparket-innlegg om bedriften, del din kunnskap og vis frem siste nytt. Lag et fotoalbum og presenter deg og dine ansatte. Skriv tekster under alle bildene – for ja, vi trykker på bildene og leser det som står skrevet. Du kan starte innsalget allerede her skjønner du 😉

Eksempel: «Hei hils på Tore, han er rå på kjøkkenet og lager fantastisk mat. Visste du at retten hans er blitt den mest populære retten hos oss? I tillegg er han stadig å se på fjelltur eller på byens beste kaffebar. Be om Tores super-rett neste gang du besøker oss.» Din restaurant – spis hos oss.

Sprett-opp chatterute:

Dette har du garantert lagt merke til – det virker! Bruk det selv. 

Trykk på innstillinger – Meldinger. Der finner du en funksjon som heter Start en Messenger-samtale. Trykk på «vis en hilsen» og «endre» Fyll inn teksten her slik at den passer til din bedrift og din identitet. Denne chatboksen popper opp på Facebooksiden din når vi besøker deg, og det du skriver her ser ALLE. Du kan se vår her (Si hei til oss!).

Kundene kan chatte med deg uansett om du befinner deg i Mosjøen, Sandnessjøen eller ellers på Helgeland. chatfunksjonen er smart å ta i bruk. 

Instagram bedrift

Det er bare å brette opp ermene å ta i bruk Instagram bedrift med en gang, her må du være! Lille Helgeland er ikke så smått lengre, nå kan du nå ut i hele Norge og verden fra der du befinner deg.
Bruk tid til å samle hashtagger som du regelmessig tar i bruk når du poster. Bli kjent med andre, chat, legg igjen kommentarer og engasjer deg.  Finn frem til flere i din bransje og hei på hverandre. Skap samhold og relasjoner, da legger ukjente merke til deg og plutselig har du nye kunder 😉 Vær sosial på sosiale medier – rett og slett! 

Her kan du lese 5 tips til din Instagramkonto. 

Det ble jammen en hel del for deg å ta tak i, stressa? Neida, ikke start med alt i dag. Jobb deg gradvis igjennom lista og etter noen uker er du i mål! Prosessen med å bygge opp en solid konto med mange følgere tar tid, gjerne årevis. 

Sitter du igjen med en haug av spørsmål? Trykk på knappen under! Skriv i vei 🙂

Sosiale medier for din bedrift
Kjenner du noen som har nytte av å lese dette? Del innlegget!
Share on facebook
Share on email
Share on print
Dette kan du gjøre GRATIS helt selv! Markedsføringstips for deg på Helgeland